Nabízíme stejně jako v případě ostatních drahých kovů výrobky pouze od renomovaných producentů, členů LPPM (London Platin & Palladium Market), což je obdoba LBMA. ARGOR-HERAEUS SA Renomovaný a vysoce prestižní švýcarský producent investičních slitků drahých kovů ARGOR-HERAEUS patří mezi největší výrobce a zpracovatele drahých kovů na světě. Slitky Argor-Heraeus SA z 999,5 čisté platiny samozřejmě odpovídají londýnskému standardu Good Delivery (LPPM) a jsou proto akceptovány na všech trzích po... Celý popis

Koupit za 103 424 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nabízíme stejně jako v případě ostatních drahých kovů výrobky pouze od renomovaných producentů, členů LPPM (London Platin & Palladium Market), což je obdoba LBMA.

ARGOR-HERAEUS SA

Renomovaný a vysoce prestižní švýcarský producent investičních slitků drahých kovů ARGOR-HERAEUS patří mezi největší výrobce a zpracovatele drahých kovů na světě.

Slitky Argor-Heraeus SA z 999,5 čisté platiny samozřejmě odpovídají londýnskému standardu Good Delivery (LPPM) a jsou proto akceptovány na všech trzích po celém světě.

Platina

Platina (chemická značka Pt) je velmi těžký a chemicky mimořádně odolný drahý kov stříbřitě bílé barvy. V přírodě se vyskytuje zejména ryzí. Jde o velmi odolný, kujný a tažný kov, elektricky i tepelně středně dobře vodivý.

Pro své vlastnosti je velmi hojně používána v průmyslu, ať už v chemickém, sklářském, hutnickém, farmaceutickém, šperkařském a samozřejmě především v automobilovém.

Naleziště platiny jsou na zemi velmi omezené, nejbohatší naleziště se nacházejí v jižní Africe, dále pak v Rusku a částečně také v USA a Kanadě.

Při pohledu do historie vidíme, že cena platiny byla velmi často výše než cena zlata. Současná cena může proto být s ohledem na nedostatek výskytu platiny na zemi a její význam v průmyslu, zajímavou investiční příležitostí. Nutno upozornit, že na rozdíl od investičního zlata není investiční platina osvobozena od DPH.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Argor Heraeus SA (Švýcarsko)
Hmotnost 100 g